Kultúra

Spielberg szerint a Top Gun 2 húzta ki Hollywoodot a szarból, és ezt meg is mondta Tom Cruise-nak

Egy hosszú ölelés után beszélték meg a dolgok állását.

Steven Spielberg és Tom Cruise dolgoztak már együtt a Különvéleményen és a Világok harcán, így nem csoda, hogy szívélyesen üdvözölték egymást az Amerikai Filmakadémia által szervezett fogadáson. Egy telefonos felvételen azonban az is hallatszik, hogy a hosszú ölelkezés után mit mondott Spielberg a sztárnak a tavaly bemutatott Top Gun: Maverick filmtörténeti szerepéről:

Kihúztad Hollywoodot a szarból, és lehet, hogy megmentetted a mozis forgalmazást. Komolyan mondom, a Maverick megmenthette az egész moziipart

– üvölti a nagy zajban Cruise fülébe, aki mintha egy pillanatra zavarba is jönne a nem akármilyen és nem akárkitől érkező bóktól.

Cruise valóban rendíthetetlen volt azon a téren, hogy – sokakkal ellentétben – a járvány miatti bizonytalanságok ellenére sem engedte streamingplatformra a Top Gun: Mavericket, hanem ragaszkodott rendes mozis bemutatóhoz. Ez a döntés aztán ki is fizetődött, hiszen az amerikai piacon az év legnagyobb bevételt hozó filmje lett.

Persze furcsa is lett volna az instant online premier egy olyan blockbustertől, ami legalább annyira szól a régi vágású akciófilm-készítés, mint az amerikai militarizmus dicsőítéséről. Ezt a vetületét részletesen elemeztük a filmről írt kritikánkban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik