Kultúra

Rákay Philip: lefasisztázták a gyerekeimet, ki kellett menekítenünk őket egy iskolából

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Hosszú interjút adott a Mandinernek Rákay Philip, a Megafon egyik húzóneve, egyúttal az Aranybulla című alkotás társproducere, és a készülő Most vagy soha! című film írója és kreatív producere.

A beszélgetés egy korábban nyilvánosságra kerülő részletéből már kiderült, hogy Rákay A rettenthetetlenhez hasonló filmet szeretne készíteni a mohácsi csatáról, az interjú második felében viszont leginkább a személyét és a közvetlen környezetét ért támadások kerültek fókuszba.

A kormánypárti influenszer azt mondta, több mint harminc éve közszereplő, ezen idő alatt több sikeres produkciót vitt, jól menő cégeket hozott létre és bestseller könyveket is jegyez.

„Mégis mivel kellene járnom, Trabanttal?” – kérdezett vissza ennek kapcsán, amikor a riporter megemlítette, hogy a múltban több anyag is megjelent róla és a 47 milió forintos luxusterepjárójáról a sajtóban Azt is mondta, „a Tanácsköztársaság gyilkos balos hagyománya buggyan fel a fizetett ügynökmédia kanálisain, amikor ilyesmivel hergelnek ellenem, azt üzenve: ha valaki tehetős, az nyilván csak lophatta, amije van.

Még egyszer mondom: én soha egyetlenegy fotót nem publikáltam az autóimról vagy az életvitelünkről, mert van bennem empátia.

Ezt követően arról beszélt, hogy a vele kapcsolatos „tendenciózus hazug vádaskodást” leginkább a gyerekei szenvedték meg, amit az utóbbi időben nehezen viseltek.

Volt, hogy a gyűlöletkampány elől ki kellett őket menekítenünk egy iskolából, ahol a diákok fasisztázták őket, a tanárok passzív asszisztálásával. A kampányban napi rendszerességgel zaklattak bennünket, filmezték a házunkat, drónoztak, s a feleségemet és engem is többször halálosan megfenyegettek

– részletezte Rákay, aki szerint „ez mind annak az aljas, mocskos, igaztalan balos hergelésnek a következménye, amit alapvetően ellenem s rajtam keresztül a kormányzó párt ellen folytatnak”.

Mindezek után elmondása szerint a haza miatt vágott bele a Megafon megalapításába, amit adományok formájában maga is rengeteg pénzzel támogatott. Amikor azt kérdezték tőle, hogy nem a Fidesz pénzeli-e a Megafont, Rákay azt mondta,

a balos hálózathoz tartozó dollárcselédek soha nem tudták bizonyítani ezt a vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik