Kultúra

Film készül András herceg botrányos tévéinterjújáról, már a főszereplője is megvan

IMAGE PRESS AGENCY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP
IMAGE PRESS AGENCY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Sztárokkal megtámogatott filmet készít a Netflix András herceg hírhedt tévéinterjújáról, és már azt is nyilvánosságra hozták, ki játszhatja a bukott herceget: Rufus Sewell lényegülhet át Erzsébet királynő legkisebb fiává – tudta meg a Deadline.

A herceget meginterjúvoló Emily Maitlis szerepére is igazi nagyágyú bólintott rá, Gillian Anderson alakítja majd a BBC riporterét. András herceg személyi titkárát Keeley Hawes, a Newsnight producerét, Sam McAlistert Billie Piper játssza – az utóbbi írta meg az ügyről a Scoops: Behind the Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews című könyvét, amely a film alapjául is szolgál. Az ennek megfelelően Scoop címet kapó alkotás forgatókönyvét sem bízták akárkire, az a Steven Moffat írja, aki a Ki vagy, doki? és a Sherlock showrunnere is volt.

András herceg azt követően adott nagyinterjút a BBC-nek még 2019-ben, hogy egyre vadabb vádak keringtek róla, amelyek egyrészt összekötötték a szexuális bűncselekmények egész sorával vádolt Jeffrey Epsteinnel, másrészt egy nő, Virginia Giuffre azzal vádolta meg a herceget, hogy szexre kényszerítették vele, amikor a lány még csak 17 éves volt.

A herceg az exkluzív interjúban akarta tisztára mosni a nevét, ám végül csak azt sikerült elérnie, hogy élő adásban írta le magát örökre. Következetesen tagadott minden ellene felhozott vádat, ám meglehetősen furcsa érvekkel védekezett: gyakorlatilag mindenre azt válaszolta, hogy nem emlékszik rá, letagadta, hogy valaha találkozott volna Giuffre-val, a nő által megmutatott fotót pedig manipulált képnek nevezte. Az olyan körülményekre, miszerint a lány hihetetlenül izzadós férfinak írta le londoni találkozásukkor azt válaszolta, hogy egy egészségügyi probléma miatt nem is képes izzadni, ráadásul amikor Londonban jár sosem öltözik úgy, ahogy a képen látható. Epsteinnel kapcsolatban azt állította, hogy mikor meglátogatta 2010-ben az akkor épp a börtönből kiengedett Epsteint „téves helyzetmegítélésből adódó hibát” vétett, ám elmondása szerint csak azért találkoztak, hogy megszakítsa vele a kapcsolatot. Ennek ellenére ezt követően a férfi New York-i lakásában szállt meg.

A bizarr interjúval a herceg nem érte el a célját, nem sokkal később megfosztották királyi és katonai címeitől is, és visszavonult a királyi családban betöltött aktív szerepétől is.

Kapcsolódó
Minden, amit eddig tudni lehet András hercegről az Epstein-botrány kapcsán
Most már tényleg felejtsük el Harry herceget a farsangi náci egyenruhájával, mert ezek után nehezen nevezhető botránynak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik