Kultúra

Kiskorú megerőszakolásával vádolják Marilyn Mansont

LISA O'CONNOR / AFP
LISA O'CONNOR / AFP
Vádlója szerint tizenhat éves volt, amikor a zenész egy turnébuszban megerőszakolta, és később sem hagyott fel az abúzussal.

Kiskorú ellen elkövetett nemi erőszakkal vádolja egy meg nem nevezett sértett Marilyn Mansont, aki a most nyilvánosságra hozott dokumentumok szerint a kilencvenes években mentálisan és fizikailag is bántalmazott egy tinédzsert – írja a Rolling Stone.

A peranyagban a meg nem nevezett nő azt állítja az énekesről, hogy 1995-ben Manson dallasi koncetje után a turnébusznál várták a sztárt, aki őt, és egy másik kiskorút invitált a buszba. Ott elkérték a lányok adatait, köztük a címüket, életkorukat is. Manson később a zenekar többi tagja előtt erőszakolta meg az akkor 16 éves felperest, aki szűz volt még. Miután az énekes végzett, megfenyegette a lányt, hogy ha bárkinek elmondja, megöli a családját.

Az esetet követően a sértett arról számolt be, hogy komolyan traumatizálta az eset, amelynek következtében drogokat kezdett használni. Később azonban egy telefonszámon keresztül, amelyet a banda egyik tagja adott neki ismét elérte az énekest, akivel újra találkozott. Vallomása szerint Manson behálózta és érzelmileg manipulálta, amelynek a következménye újabb olyan aktusok sora volt, amelyben a sértett egyáltalán nem érezte magát komfortosan, mégsem mert nemet mondani az énekesnek. Az abúzus egész 1999-ig tartott, addig a sértett állítása szerint Manson lelki terror alatt tartotta, gyakran arra kényszerítette, hogy a zenekar illetve stábjának más tagjaival is szexeljen. A kapcsolat 1999-ben ért véget, amikor a nő már annyira rettegett az énekestől, hogy visszautasította a turnén való részvételt, mivel attól félt, hogy az énekes komolyan bántalmazni fogja.

A zenésznek ez már a sokadik ilyen esete, épp nemrég zárult le egy hasonló ügye, ám az nem jutott el a bíróságig: peren kívül egyezett meg az őt szexuális erőszakkal vádoló Esmé Biancóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik