Kultúra

Ingyenesen megnézhető filmekkel ünnepli Kern Andrást a FILMIO

FILMIO / Nemzeti Filmintézet
FILMIO / Nemzeti Filmintézet
Vasárnapig három klasszikust is megnézhetünk az oldalon.

Szombaton ünnepli hetvenötödik születésnapját Kern András, a Nemzeti Filmintézet (NFI) streaming-platformja, a FILMIO pedig erre is készült, hiszen a színész életművének több fontos darabja most vasárnapig ingyenesen látható.

A miniszter félrelép, a Ripacsok és a Szabadíts meg a gonosztól megtekintéséhez

mindössze egy rövid regisztrációra van szükség,

ami itt végezhető el.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, író, komikus, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja az egyik legnépszerűbb színész, akinek nevéhez számos felejthetetlen színházi, filmes, valamint szinkron alakítás és paródia fűződik – olvasható az NFI közleményében, ami a filmek rövid tartalmát is bemutatja:

  • a Szabadíts meg a gonosztól a második világháború idején játszódó dráma, amiben a Kern András által játszott Adorján András ellop egy kabátot az édesanyja által felügyelt ruhatárból, hogy annak árából befizesse magát egy kuplerájba. A ruhatárosnő útra kel, hogy a kabátot előkerítse a romokban heverő Budapesten. Sándor Pál felejthetetlen alkotásában Kern András partnerei Garas Dezső és Psota Irén voltak.
  • a Ripacsok két régi barát konfliktusát mutatja be, miután egyikük egy fiatal táncosnőre cseréli barátját közös kabarészámukban. Sándor Pál nagy sikerű filmjében a Kern András és Garas Dezső által alakított komédiások egymás nyomába erednek a pesti éjszakában.
  • A miniszter félrelép című vígjátékban – ami a rendszerváltás utáni magyar filmgyártás legnézettebb mozifilmje – Kern egy nőcsábász miniszter bőrébe bújt, aki a Koltai Róbert alakította asszisztensével és a Dobó Kata által játszott csinos titkárnővel keveredik szórakoztató kalandokba.

A Nemzeti Filmintézet által indított FILMIO kínálatában kiváló minőségben érhetőek el a magyar filmgyártás régi és új remekművei, ezek száma pedig hétről hétre nő. Jelenleg már mintegy hatszáz magyar film közül válogathat a közönség a FILMIO-n, ami mobilon és okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik