Kultúra

Elnézést kértek az Arany Málna szervezői, amiért egy 12 éves gyereket is jelöltek a legrosszabb színésznő díjára

UNIVERSAL PICTURES - BLUMHOUSE P / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
UNIVERSAL PICTURES - BLUMHOUSE P / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
Ryan Kiera Armstrong jelölését azóta visszavonták.

Bocsánatot kértek az Arany Málna szervezői, egyúttal visszavonták Ryan Kiera Armstrong jelölését azt követően, hogy komoly felháborodást váltott ki a döntés – írja a Hollywood Reporter.

A legrosszabb filmipari teljesítményeket díjazó intézmény hagyományosan egy nappal az Oscar-jelölések előtt jelenti be jelöltjeit, idén a Szöszi és a Pinokkió „tarolt” ezen a téren. Az Arany Málnán leginkább nevetni szokás, a felháborodás nem feltétlenül szokott komolyan vehető mértékűre duzzadni, idén viszont mégis sikerült elég nagy hullámokat vetnie a tiltakozásnak: a közösségi médiában rengetegen szólaltak fel az ellen, hogy miért jelölték Armstrongot a Tűzgyújtóban nyújtott alakításáért. Nem a színésznő teljesítményét próbálták védeni, sokkal inkább a kora miatt keltek ki: azt kifogásolták, hogy miért kell egy 12 éves gyereket így megszégyeníteni az egész világ előtt, fiatal korban egy ilyen jellegű visszajelzés örökre elveheti a kedvét a színészettől.

Az Arany Málna szervezői gyorsan reagáltak: jogosnak nevezték a kritikát, nyilvánosan bocsánatot kértek, és visszavonták Armstrong jelölését.

Előfordul, hogy néha gondolkodás nélkül teszel dolgokat, aztán mások rádszólnak. És akkor végre leesik. Épp ez az oka annak is, amiért az egész Arany Málna megszületett. (…) A tudomásunkra hozták, mennyire érzéketlenek voltunk ebben a döntésben. Ennek következményeként eltávolítottuk Armstrong nevét a végső jelöltek közül, és úgy véljük, tartozunk neki egy bocsánatkéréssel: sajnáljuk, ha a döntésünk bármilyen szempontból fájdalmat okozott neki.

– állt az Arany Málnát odaítélő csoport vezetője, John Wilson közleményében.

Kapcsolódó
A Marilyn Monroe-ról szóló Szöszi kapta a legtöbb Arany Málna-jelölést
A korábbi évekhez hasonlóan idén is világhírű színészek, illetve rendezők esélyesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik