Kultúra

A Marilyn Monroe-ról szóló Szöszi kapta a legtöbb Arany Málna-jelölést

Netflix
Netflix
Az ötvenes évek szexszimbóluma, Marilyn Monroe életéről szóló Szöszi című film kapta a legtöbb, nyolc jelölést a legrosszabb produkciókat díjazó Arany Málnára, de Tom Hanks is három díjra esélyes.

A Szöszit (kritikánk erről itt olvasható) egyebek mellett a legrosszabb film, forgatókönyv és rendező kategóriában is jelölték – számolt be a BBC nyomán az MTI.

A díj honlapja szerint a legrosszabb film-mezőnyben a Szöszi kihívója a Pinokkió, a Good Mourning, A sellő és a Napkirály, valamint a Morbius.

Az „Oscar undok rokonának” nevezett Arany Málna-díjra Tom Hanks is bejelentkezett: két szobrot rögtön az Elvisért van esélye zsebre tenni, hiszen a legrosszabb epizódszereplőként és a legrosszabb szereplőpáros kategóriában is jelölték.

A Robert Zemeckis által jegyzett új Pinokkió hat kategóriában esélyes – Hanks ennek köszönhetően lehet akár az év legrosszabb színésze is.

A kétszeres Oscar-díjas Hanks előtt már más sztárokat is jelöltek már ugyanerre a kétes értékű díjra, így korábban Leonardo DiCaprio, Eddie Redmayne, Ben Affleck, Halle Berry, Sandra Bullock, Laurence Olivier, Al Pacino és Marlon Brando is az esélyesek közé került.

Az Arany Málnát egy nappal az Oscar-gála előtt, március 11-én osztják majd ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik