Kultúra

Sorra bontanak szerződést a cégek a családon belüli erőszakkal vádolt Justin Roilanddel

FREDERICK M. BROWN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
FREDERICK M. BROWN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
A Hulu sem kér többet az alkotó munkájából.

Az Adult Swim után a Hulu is azonnali hatállyal szerződést bontott Justin Roilanddel, akit volt barátnője családon belüli erőszakkal vádolt meg – írja a BBC.

A férfi ellen még tavaly májusban indult eljárás, amikor egy meg nem nevezett volt barátnője azt állította, Roiland megverte és fogva tartotta 2020 januárjában. Az ügy egészen mostanáig nem kapott nagy nyilvánosságot, januárban azonban az ügy előtárgyalását követően megindult a dominóeffektus: a Rick és Mortyt – Roiland legismertebb alkotását – gyártó Adult Swim kirúgta az alkotót, és az általa alapított videojáték-fejlesztő stúdió, a Squanch Games éléről is távozott, igaz, onnan önként.

Most a Hulu jelentette be, hogy nem tartanak igényt Roiland munkájára, aki olyan sorozatokat gyártott a streamingszolgáltató számára, mint a Solar Opposites vagy a Koalaember. Közleményük szerint az alkotó távozása egyik sorozat sorsát sem befolyásolja, mindkettő folytatódik nélküle.

Roiland ártatlannak vallotta magát, az ügy áprilisban kerül bíróság elé. Amennyiben bebizonyosodik a férfi bűnössége, hét év börtönt kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik