Kultúra

Brooke Shields: Sosem voltunk egy pár Michael Jacksonnal

Barry King / WireImage / Getty Images
Barry King / WireImage / Getty Images

Épp zajlik a Sundance filmfesztivál, ahol egyebek mellett a Lana Wilson rendezte Pretty Baby: Brooke Shields című dokumentumfilmet is bemutatták, és amelyben a színésznő egy sor régi titokról rántja le a leplet. A filmben, melyben Shields az őt ért szexuális erőszakról is beszélt, sok szó esik Michael Jacksonról, a vele való kapcsolatáról is, amit elmondása szerint szintén nem pont úgy ábrázolt a sajtó annak idején, ahogy az valójában megtörtént.

Brooke Shields a filmben elmondta: bár Jackson többször is az ellenkezőjét állította, valójában ők ketten sosem voltak egy pár, nem randiztak és nem volt köztük szexuális kapcsolat. Elmondása szerint tizenhárom éves volt, amikor megismerkedett Jacksonnal, akivel azonnal összebarátkoztak, a színésznő szerint azért, mert hasonló helyzetben voltak hatalmas elvárásoknak megfelelni próbáló gyereksztárként, de még inkább azért, mert, ahogy Shields fogalmaz, még tiniként és fiatal felnőttként is mindketten nagyon gyerekek voltak. A színésznőt ekkor már szexszimbólumként szerepeltették, ám valójában ő ekkor még nagyon nem volt kapcsolatban a saját szexualitásával.

Kötődtünk egymáshoz. Mindkettőnknek nagyon hamar kellett felnőnünk, de amikor együtt voltunk, akkor két kisgyerek voltunk, akik jól szórakoznak

– fogalmazott hangsúlyozva, hogy soha nem történt közöttük több ennél a barátságnál. Ugyanakkor ennek ellenére az feltűnt neki, hogy Jacksonnak fontos volt, hogy együtt lássák őket, előfordult, hogy vacsorázni indultak, és a paparazzi már ott várta őket, mintha valaki megsúgta volna, hogy hol lesznek lencsevégre kaphatók, később, 1993-ban pedig egyenesen azt mondta Oprah Winfrey műsorában, hogy ő és Brooke Shields egy pár. Shields összezavarodva hívta fel, hiszen ekkor ő valójában Dean Cain színésszel járt. A téma vissza-visszatért, Jackson egy 2001-es interjújában is úgy mesélt róla, mint egykori barátnőjéről.

A Pretty Baby című doku a Sundance-es bemutatót követően a Hulu platformjára fog felkerülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik