Kultúra

Emberölés miatt indul eljárás Alec Baldwin ellen

ANGELA WEISS / AFP
ANGELA WEISS / AFP

Eljárás indul Alec Baldwin ellen, aki a Rust című western forgatásán véletlenül megölte a film operatőrét, Halyna Hutchinst. Az amerikai színészt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják – írja a BBC.

A színész még 2022-ben megegyezett a lelőtt operatőr családjával, akikkel egyetértettek abban, hogy a nő halála szerencsétlen és tragikus baleset volt. Azt azonban már ekkor sejteni lehetett, hogy nem zárul le ennyivel az ügy, a két fél közti egyezségnek ugyanis nincs hatása magára a bűnügyi vizsgálatra.

A 64 éves színész 2021 októberében Új-Mexikóban forgatta legújabb filmjét, a Rust című westernt, amikor az egyik felvétel próbája alatt véletlenül rálőtt a film operatőrére. A 42 éves Hutchins olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét vesztette. Az ügy nagy port kavart, ráirányította a figyelmet a filmes fegyverhasználatot érintő hiányosságokra. Az ügy azóta se zárult le, még mindig nem tisztázott pontosan mi történt – Baldwin például azt állította, hogy egészen biztosan nem húzta meg a ravaszt, egy későbbi vizsgálat szerint viszont igen –, ahogy az sem, hogy ki tehető felelőssé a halálesetért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik