Kultúra

Magyarország animációs rövidfilmmel képviseli magát a Berlinalén

NFI
NFI

Erhardt Domonkos Szemem sarka című animációjának szurkolhatunk a február 16-án kezdődő 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Animáció szakán a Filmintézet támogatásával készült alkotás világpremierje a filmfesztivál Generation 14+ programjában lesz.

A magyar főváros hangulatát magával ragadóan tükröző rövidfilm azt a pillanatot mutatja be, amikor két, addig egymás számára ismeretlen ember élete összetalálkozik egy pillantás erejéig. A barátnőjéhez hazafelé buszozó fiú zötykölődés közben veszi észre, hogy a szemközti oldalon ül egy kedves lány, a fiú pedig elképzeli, milyen lenne, ha a buszon ülő lánnyal lehetne.

A Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában legutóbb 2019-ben szerepelt MOME animációs alkotás, amikor Buda Flóra Anna Entropia című diplomafilmje a Teddy Awardot nyerte el. Először 2017-ben szerepelt magyar alkotás a Generations ifjúsági és gyerekfilmeket bemutató válogatásában, akkor szintén a MOME Animról kikerült Vulkánsziget című 9 perces digitális rajzanimáció, amelyet Lovrity Anna Katalin készített.

A Szemem sarka című film zenéjét Nóvé Soma jegyzi, vágója Czakó Judit, producere Fülöp József. Kedvcsináló is van hozzá, íme:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik