Kultúra

Steve Vai-koncert lesz áprilisban Budapesten

Frank Hoensch / Redferns / Getty Images
Frank Hoensch / Redferns / Getty Images
A gitáros hat év után tér vissza a fővárosba.

Április 12-én az Akvárium Klubban lép fel Steve Vai – írja az MTI.

A lenyűgöző játékáról és technikai újításairól ismert gitáros, zeneszerző és producer tavaly megjelent Inviolate című albumát mutatja be a magyar közönségnek – közölték a szervezők.

A három Grammy-díjjal elismert, korábban Frank Zappával, David Lee Rothtal, illetve a Whitesnake-kel is együtt dolgozó Vai több mint négy évtizede van a pályán, eddigi tizenhét szólólemeze pedig 15 millió példányban fogyott világszerte.

A hatvankét éves zenész elsősorban Jimi Hendrix és a Led Zeppelin hatására fogott gitárt, technikáját pedig a világhírű Berklee School of Musicban, illetve Joe Satriani útmutatásai alapján tökéletesítette.

Pályafutása kezdetén, 1980-ban játszhatott először a példaképei közé tartozó Frank Zappával, akinek később több számát átdolgozta. A következő években a Van Halennel is turnézó zenész szólókarrierje 1983-ban indult, első lemeze, a saját kiadású Flex-Able pedig 1984-ben jelent meg.

Rengeteget turnézott, zenekarai mellett pedig a G3 produkció állandó tagja volt, ahol együtt játszott mások mellett John Petruccival, Eric Johnsonnal, Joe Satrianival, Yngwie Malmsteennel, illetve Steve Lukatherrel.

Izgatottan várom, hogy végre Európába is elhozhassuk a Hydra-gitárt. Az Inviolate-ra kapott reakciók kedvezőek, ez megmutatkozott a nézőszámban, a közönség energiájában is

– idézi a sajtóközlemény a zenészt, aki ezek szerint saját tervezésű háromnyakú gitárját, a Hydrát is magával hozza majd Budapestre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik