Kultúra

Rákay Philip már a mohácsi csata megfilmesítésén töri a fejét

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Még el sem ültek az igencsak szélsőséges indulatokat kiváltó Aranybulla sorozat hullámai, Rákay Philip már a magyar történelem egy másik sorsfordító eseményéről tervez filmet forgatni.

„Nekiálltunk a kreatív csapatommal a Mohács írásának” – mondta el Rákay Philip a köztévé Ez itt a kérdés című beszélgetős műsor január 12-i adásában, melyet hétfőn a film.hu szúrt ki. „Előre megnyugtatnék minden fanyalgót, nem fogunk győzni a végén. A hősiességnek és a magyar kiállásnak egy egészen elképesztő példája Mohács” – mondta továbbá a producer, aki szerint a film apropóját az adja, hogy 2026-ban lesz 500 éve, hogy megütközött egymással Mohácsnál a magyar és a török sereg, az utóbbi elsöprő győzelmével.

Rákay szerint továbbá egyértelmű párhuzamok észlelhetők az akkori és a mostani világpolitikai helyzettel, és amikor a riporter megkérdezte, hogy a korszak nagy befolyású bankár családja, a II. Lajos király helyzetét pénzügyi viták miatt nehezítő Fuggerek szerepére gondol-e, így válaszolt:

„Jól látod, a Fuggerek, Szerencsés Imre és a többiek, akik mindent elkövettek azért, hogy a saját pénzügyi hasznuk szerint döntsék el háborúk, országok és akár császárságok sorsát.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik