Kultúra

Molnár Áron morcos huszár, Trill Zsolt daliás hadvezér a Hadik plakátján

Aki nem győzné kivárni az Aranybulla mozis bemutatóját, az addig sem marad magyar történelmi film nélkül: márciusban jön a Hadik.

Néhány héttel azután, hogy kiadták az előzetest, újabb ízelítőt kapott a Hadik Andrásról készített magyar történelmi film. A nemes egyszerűséggel Hadik címet kapó alkotás plakátját a Nemzeti Filmintézet (NFI) honlapján hozták nyilvánosságra.

A legnagyobb huszárcsíny története – hirdeti a plakát a filmről, amely a híres magyar hadvezér legnagyobb diadalát helyezi a középpontban, amikor 1757-ben huszárjaival elfoglalta és megsarcolta Berlint. A filmet rendező Szikora János korábban azt nyilatkozta, hogy a hatvanas évek történelmi filmjeit akarta megidézni, most azt írják az NFI közleményében, hogy katonai és egyéb szakértők segítségével igyekeztek minél pontosabban megalkotni a 18. századi miliőt.

A plakáton a főszereplők kerültek: a címszerepet alakító Trill Zsolt, a Mária Teréziát alakító Horváth Lili, a hadvezér mellett tűzön-vízen át kitartó bajtársat, Gvadányi Józsefet életre keltő Molnár Áron és Szabó Győző látható rajta, az utóbbi a szász gyalogosok élén álló Ried ezredest alakítja.

A filmet március 9-én mutatják be a magyar mozik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik