Kultúra

Demeter Szilárd gerillamarketingnek szánta, hogy saját zenekarát lépteti fel a PIM-ben, Tóth Gabival az oldalán

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu
Szerinte bejött a húzás, hiszen átvette a sajtó a hírt.

Néhány napja derült ki, hogy január 13-án Demeter Szilárd saját rockzenekarával, Loyal Apples’ Clubbal lép fel az általa vezetett Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), egy olyan rendezvényen, ahol Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója előtt tisztelegnek. Az főigazgató most arról beszélt, hogy a Petőfi-verseket rockdalokkal ötvöző műsorukkal már végigturnézták a Kárpát-medencét, és azért vitte be az általa irányított intézménybe, hogy átmenjen az üzenet.

Számomra egyértelmű, hogy le kell hozni Petőfit a magaskultúrából a tömegkultúrába. A Petőfi-szobor lábát le kell tenni a földre. Ha rockzenét hozol be a PIM-be, ráadásul olyan zenekarral, ahol a főigazgató basszusgitározik, az olyan üzenet, amire mindenki felkapja a fejét. (…) A teljes ellenzéki sajtó szó szerint közölte az erről szóló Facebook-posztunkat. Tehát az üzenet anélkül ment át, hogy egy fillért is ki kellett volna érte fizetnünk

– mondta az Indexnek adott interjúban, újságírói kérdésre azt felelve, hogy tulajdonképpen gerillamarketingnek szánja az aktust. Tóth Gabit azonban állítása szerint nem marketing okokból hívták, hanem azért, mert „nagyon jó énekesnő”. Demeter beszélt arról is, hogy Hoppál Péter vezényelheti le a Petőfi 200 programsorozat jelentős részét, illetve hogy milyen segítségre számíthatnak a járvány-lezárások után a rezsiválság miatt nehéz helyzetbe került zeneipari szereplők:

Ezekről a kérdésekről beszéltem a veszprémi Music Hungary nevű szakmai rendezvényen is. Azt mondtam, hogy tavasszal fogjuk pontosan látni, hol ütötte meg a válság leginkább az előadói, ezen belül is a könnyűzenei szcénát. (…) Nem abban vagyunk érdekeltek, hogy fenntartsuk a popkultúra jelenlegi állapotát, szőröstül, bőröstül, macskástul, hanem abban, hogy jó legyen. Tavaszra sok minden kiderül majd strukturálisan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik