Kultúra

Apja szerint azért volt szükség a Britney feletti gondnokságra, hogy megvédhesse őt

J. Merritt / Getty Images / GLAAD
J. Merritt / Getty Images / GLAAD

Jamie Spears egy évtized után adott hosszú interjút, amiben lánya feletti korábbi gyámságáról, illetve családjáról is szó esett – vette észre a Deadline, ami rövid összefoglalójában sorra vette a hosszú cikk állításait.

Britney most hetvenéves apja szerint a gondnokságra azért volt szükség, hogy a kétezres évek végén idegösszeomlással küzdő énekesnőt mindenáron megvédhesse, az ugyanis nem csak saját döntések meghozatalára ált képtelenné, de a negatív hatásokra is túl fogékonnyá vált, így ha mindez nem történik meg, akkor

a lánya talán már nem is élne

– tette hozzá.

Jamie Spears a személyes és pénzügyek közt is teljes irányítást szerzett, amit 2019-ig tartott fenn.

A gyámságot egy 2021 novemberi bírósági ítéletig gyakorló férfi szerint a gyermekek részleges felügyeleti joga sem jöhetett volna létre a gyámság nélkül, hiszen így volt partnerével, Kevin Federline-nal közösen osztozhattak a tizenéves fiúk nevelésén.

Spears az interjúban lánya pénzügyeiről is mesélt: eszerint a gyámság alatt az anyagi háttere is megszilárdult, ebben pedig a négy kiadott album, a három nagy világkörüli turné, illetve egy Las Vegas-i szerződés is segítette.

A második vegasi tartózkodást Britney az utolsó pillanatban mondta le, arra hivatkozva, hogy szünetet tart a munkában, valójában azonban egy pszichiátriai klinikára vonult. Ezt a döntést egyesek szerint Britney ellenezte, apja azonban az akarata ellenére mondta ki a végső szót.

Az énekesnő egy bírósági meghallgatáson később arról beszélt, hogy

rettegett az apjától, aki turnékat, illetve rehabilitációs kezeléseket erőltetett rá, gyógyszerekkel tömte, sőt, megtiltotta neki, hogy eltávolítsa a fogamzásgátló spirálját.

Jamie Spears ezekre a vádakra is reagált:

Annyit elmondhatok, hogy a legtöbbeknek fogalma sincs az igazságról. Az ügyvédje sem tudja, mi a valóság. A média nem hallotta az igazságot, csak Britney vádjait. Engem nem zavar, ha valaki ezért rosszat mond rám, mert tudom, hogy amit hallok, az nem igaz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik