Kultúra

Tiszteld az Életet! Ne ölj! – Januárban újra rangos filmekkel jelentkezik a BIDF

Andrij Dubcsak / BIDF
Andrij Dubcsak / BIDF

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált (BIDF) 2023. január 21. és 29. között. A fesztiválon a magyar közönség számára is a legfrissebb, Oscar- és Európa-díjas, illetve díjra jelölt filmeket, és a legrangosabb fesztiválokon részt vevő munkákat vetítik majd le.

Levetítik többek között a Szabadság tűz alatt (Freedom on Fire) című filmet, mely az idén kitört orosz-ukrán háború első rendes dokumentumfilmes feldolgozása, és melyből ősszel már tartottak vetítéseket Budapesten. A BIDF idei szlogenje: Tiszteld az Életet! „Ne ölj!”

Továbbá a „Tomboló Irán”szekcióban vetítendő hat filmmel tiszteleg a BIDF a demokráciáért és szabadságért küzdő iráni emberek és filmkészítők előtt.

Hét versenykategóriával, hatvan filmmel, és kétszáz vetítéssel várja a fesztivál a nézőit Budapesten a Cinema City Mammut moziban, továbbá az alábbi városokban: Debrecen, Eger, Győr, Jászberény, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, Szombathely, Veszprém.

A jegyvásárlás már elindult a BIDF-re a Cinema City oldalán, a teljes 2023-as versenyprogram pedig a fesztivál honlapján olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik