Kultúra

Amber Heard fellebbez a „dermesztő” ítélet ellen a Johnny Depp elleni rágalmazási ügyében

Brendan SMIALOWSKI / AFP
Brendan SMIALOWSKI / AFP

Kevesebb mint egy hónappal azután, hogy Johnny Depp hivatalosan is fellebbezett az Amber Heard ellen indított, nagy horderejű rágalmazási perében hozott ítélet egy része ellen, Heard most saját beadványt nyújtott be a virginiai bíróságra.

Heard ügyvédei pedig az Első Alkotmánymódosítást kérik számon a bíróságon. Szerintük az eljáró bíróság tévesen utasította el a kereset elutasítását, azon a következtetésen alapulva, hogy Depp követelései Virginiában keletkeztek, mivel a Washington Post szerverei itt találhatók. Az eljáró bíróság az ügyvédek szerint tévedett továbbá, amikor azzal érvelt, hogy a kifogásolt kijelentések nem támadható véleménynyilvánítások, és nem alkalmasak az állítólagos rágalmazó szándékok közvetítésére – írják fellebbezésükben a washingtoni székhelyű Ballard Spahr LLP ügyvédei.

Ez a döntés, ha érvényben hagyják, kétségtelenül visszatartó hatással lesz más nőkre, akik beszélni akarnak a befolyásos férfiakkal kapcsolatos visszaélésekről

– fogalmaztak.

„Ennek az ügynek azért sem lett volna szabad bíróság elé kerülnie, mert egy másik bíróság már megállapította, hogy Depp több alkalommal is bántalmazta Heardet” – áll a fellebbező 68 oldalas beadványában. „Miután Depp benyújtotta ezt az ügyet, az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bírósága egy különálló, Depp által indított rágalmazási perben úgy döntött, hogy Heard visszaélési vádjai igazak” – jegyzi meg a fellebbezés a végül sikertelen rágalmazási perről, amelyet Depp 2018-ban indított a Sun bulvárlap ellen, mert az nyomtatásban „feleségverőnek” nevezte őt.

A virginiai törvények értelmében most egy bírói csoport fog dönteni mindkét fellebbezésről. Attól függően, hogy ez hogyan alakul, és ki marad csalódott, Heard és Depp is Virginia legfelsőbb bírósága elé viheti az ügyet. Ami azt jelenti, hogy még évekbe telik, mire ez az ügy eldől, ha egyáltalán eldől, jegyzi meg a Deadline.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik