Kultúra

Saját rendezője szerint az Igazából szerelem elavult és nem elég sokszínű film

ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP
ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP

Saját filmjét kritizálta Richard Curtis rendező, aki az Igazából szerelemről mondott nem éppen hízelgő dolgokat – írja a Guardian.

A rendező a film néhány szereplőjével – többek közt Hugh Granttel, Emma Thompsonnal, Bill Nighy-val, Laura Linney-vel és Thomas Brodie Sangsterrel – az ABC vendége volt. Az amerikai tévécsatorna egyórás műsort szentelt a karácsonyi filmnézés egyik kötelező elemének The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later címmel. Az egyik műsorvezető arról kérdezte a rendezőt, hogy vannak-e olyan részei a filmnek, amelyen ma már csóválja a fejét. Curtis azt válaszolta, hogy valóban rosszul érzi magát a film egyes részei miatt, főleg azért, mert az Igazából szerelem néhány eleme szerinte mára elavult.

Vannak dolgok, amiken változtatnék, de hála Istennek a társadalom változik. A filmem bizonyos részei elavultak. A sokszínűség hiánya miatt kellemetlenül és ostobán érzem magam. A szerelem kivételes érzése szerte a világon mindenféle irányba árad, és ezt látva csak azt kívánom, bárcsak jobb filmet csináltam volna

– vallotta a rendező.

A lap hozzáteszi, hogy ugyan a filmben csak heteroszexuális kapcsolatokat látunk, a forgatókönyv szerint került volna bele egy leszbikus szál is, ám végül kivágták a filmből.

Nem ő az egyetlen, aki a napokban fanyalgott a karácsonyi klasszikussal kapcsolatban: Hugh Grant szintén a már említett műsorban osztotta meg, hogy rühellte ikonikussá váló táncát.

Kapcsolódó
Mindenki más imádja, Hugh Grant viszont gyötrelmesnek tartja ikonikus táncjelenetét
Az Igazából szerelem egyik legemlékezetesebb részévé vált.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik