Kultúra

Mégis megjelent Moldova György utolsó könyve

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu
A Ha elhagysz, veled mehetek? kiadása ellen az író özvegye korábban még tiltakozott.

A Kocsis Kiadó saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy megjelent a június elején, nyolcvannyolc évesen elhunyt Moldova György utolsó kötete, ami a Ha elhagysz, veled mehetek? címet kapta – vette észre a HVG.

A korábban Két szerelem néven ismert regény második, Katalin címet viselő részének kiadását az író özvegye, Palotás Katalin nyáron még nem engedélyezte, hiszen a Blikknek arról beszélt:

Zsuzsa alcímmel a Két szerelem első része már a boltokban van. A könyvhéten megvásárolható. Ám a második, amely a Katalin alcímet viselné, soha nem jelenik meg. Nem engedem és nem járulok hozzá. Ez az én döntésem, amelyet Gyurival természetesen a halála előtt megbeszéltem.

Palotás a lapnak arról is beszélt, hogy a kiadót is tájékoztatta erről a döntésről, így reméli, hogy nem kell majd jogi útra terelnie az ügyet.

Gyuri is azt akarná, hogy ez így legyen. Amikor elolvastam a kéziratot, arra kértem, ez ne kerüljön nyilvánosságra. A közös történetünk maradjon meg a mi kettőnk titkának. Ez a csodálatos ember nem tiltakozott, nem ellenkezett, nem sértődött meg, hanem azt mondta: tudod, hogy soha nem tennék olyat, amivel téged megbánthatlak

– tette hozzá.

Az azóta eltelt hónapok végül nem várt változást hoztak, így rövidesen bárki kezébe veheti a kötetet, ami a kiadó szerint

fájdalmasan őszinte szembenézés a Mestertől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik