Kultúra

A Fekete párduc 2 a valaha volt legerősebb novemberi nyitást produkálta

Forum Hungary
Forum Hungary
A folytatás még a várakozásokat is túlszárnyalta az első hétvégén.

Az nem igazán volt kérdés, hogy a múlt héten bemutatott Fekete párduc 2 uralni fogja a mozis mezőnyt, inkább csak az, hogy mekkora lendülettel kezd. Az alkotók és stúdiófőnökök megnyugodhatnak, a szuperhősfilm folytatása ugyanis 180 millió dolláros hétvégével nyitott Észak-Amerikában, amivel megdöntötte a novemberi bemutatók bevételi rekordját. Ezt eddig Az éhezők viadala: Futótűz tartotta, a maga 158 milliós nyitóhétvégéjével. A Fekete párduc 2 a nemzetközi piacokon még 150 millió dollárt hozott, így összesítve már 330 milliós bevétellel fordul rá a második hetére. Ez nagyon impozáns eredmény, de még így sem ér nyomába az első résznek, amely 202 millió dolláros észak-amerikai bevétellel nyitott 2018-ban, majd meg sem állt 1,3 milliárdig.

A sikerbe vegyül azért némi keserűség is, ugyanis a folytatást egy tragédia, Chadwick Boseman váratlan halála előzte meg, majd a Covid-lezárások sem könnyítették meg a forgatást. A film egyik alaptémája is a gyász lett, ami egyes kritikusok szerint túlzottan rátelepedett a filmre, mások – például kollégánk, Kránicz Bence szerint – viszont épp ez a szokatlan megoldás sorolja a jobban sikerült Marvel-filmek közé Ryan Coogler színpompás rendezését:

Kapcsolódó
A Fekete Párduc 2-nek jót tesz, hogy alig van benne a Fekete Párduc
Szuperhősöket jó ideig nem is látunk a Fekete Párduc 2-ben, de Ryan Coogler színpompás rendezése éppen emiatt tartozik a jobban sikerült Marvel-filmek közé. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik