Kultúra

Egy nő azzal vádolja Warren Beattyt, hogy kiskorúként szexuális kapcsolatra kényszerítette

Chris Delmas / AFP
Chris Delmas / AFP
Az állítólagos eset 1973-ban történt.

Egy nő évtizedekkel korábban elkövetett szexuális zaklatással vádolja Warren Beattyt. Kristina Charlotte Hirsch hétfőn nyújtotta be a keresetet a Los Angeles-i Megyei Felsőbb Bíróságon, amely nem említi név szerint Beattyt, de az alperesre a Bonnie és Clyde című film Clyde szerepéért Oscar-díjra jelölt színészeként hivatkozik – írja a Variety. Beatty a kereset szerint egy forgatáson ismerte meg az akkor 14 éves Hirsch-et, megadta neki a telefonszámát, meghívta a hotelbe, ahol lakott, és többször elvitte kocsikázni. Hirsch kezdetben izgatottan fogadta a filmsztár közeledését, és romantikus kapcsolatként tekintett a viszonyukra. Az akkor 35 éves Beatty felajánlotta a segítségét a házi feladataihoz, és többször megjegyzéseket tett a lány szüzességének elvesztésére is.

Beatty visszaélt a hollywoodi filmsztárként betöltött pozíciójával és státuszát arra használta, hogy manipulálja, kihasználja, és több alkalommal szexuális kapcsolatra kényszerítse a kiskorú Hirsch-et.

– írja a kereset.

A Louisianában élő felperes most kártérítést kér a pszichológiai, mentális és érzelmi sérelmekért. Azt állítja, hogy a szexuális zaklatás miatt máig bizalmi problémái vannak, és nehezére esik a hatalmi pozícióban lévő emberekkel való kapcsolatteremtés.

A kereset benyújtását egyébként egy 2019-es kaliforniai törvény tette lehetővé, amely egy hároméves „visszatekintési ablakot” nyitott az egyébként elévült, gyermekek elleni szexuális zaklatásra vonatkozó ügyek számára. Ez 2023. január 1-jén jár le.

Beatty képviselői egyelőre nem reagáltak a megkeresésekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik