Kultúra

Ezúttal dinoszauruszcsontvázakhoz ragasztották magukat a klímaaktivisták Bécsben

Van Goghék után a dinók következnek.

A bécsi Természettudományi Múzeumban akcióztak az Utolsó Nemzedék (Letzte Generation) nevű éghajlatvédő csoport aktivistái csütörtök délelőtt: két nő egy talapzathoz ragasztotta magát a dinoszauruszok termében, így tiltakozva az osztrák kormány környezet- és energiapolitikai irányvonala ellen. Az aktivisták azt követelték, hogy a bécsi kormány azonnal csökkentse a széndioxid-kibocsátást, és ennek érdekében óránkénti 100 kilométerben korlátozza a maximális haladási sebességet az autópályákon.

A 24 éves Jelena Saf szerint a társadalom a klímapokol felé halad. A fiatal úgy véli: a sebességkorlátozás egy egyszerű lépés, amely azonnal segít, és nem kerül semmibe.

Nem vagyunk dinoszauruszok. Van választási lehetőségünk

– mutatott rá. Caroline Thurner 52 éves vegyész szerint „az éghajlat összeomlása már régen elkezdődött. Kormányunk egyszerűen képtelen felhagyni azzal, hogy olajat öntsön a tűzre. A gyermekeink jövőjét tesszük tönkre” – tette hozzá.

Aktivisták szeptember 15-én is megkísérelték odaragasztani magukat egy kiállított darabhoz a Természettudományi Múzeumban, de azt az utolsó pillanatban sikerült megakadályozni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik