Kultúra

Januárra bezár a kecskeméti színház

Ujvári Sándor / mti
Ujvári Sándor / mti

2023. január 1-jétől a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház mindhárom játszóhelye zárva tart. A nagyszínház és a stúdiószínház február 1-jével megnyitja kapuit, a kamaraszínházban viszont csak március közepén indul újra a munka. A vezetőség által meghozott döntés kényszerű, nézőinket ugyanakkor biztosítjuk arról, hogy emiatt nem szenvednek hiányt semmiben az idei évadban

– írja a kecskeméti színház a Facebookon. A bérletes nézőket megnyugtatják, a vállalt előadásszámot tartják, akik pedig jegyet vennének, azok a zárvatartás alatt a Malom Központ földszintjén tehetik meg ezt.

Az intézmény a sokadik színház, amely kényszerű téli szünetet tart. Van, ahol csak hétvégén lesz előadás, Miskolcon adománygyűjtés indult a színházért, Szegeden egész sor kulturális intézmény zár be. Akik nyitva maradnak, azok is országszerte aggódnak: lesz-e vajon nézőjük a rezsiválság idején?

Kapcsolódó
Beül-e a színházba a néző, miután megkapta a gázszámláját?
Rezsirobbanás, elszálló költségek, a kultúra fontossága válság idején – az előttünk álló tél kihívásairól kérdeztük a színházakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik