Belföld

Rezsiválság: csak hétvégén lesznek előadások a József Attila Színházban

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Több budapesti színház is komoly lépésekre szánta el magát a megugrott rezsiárak miatt.

Az ATV Híradója arról számolt be, hogy a József Attila Színház igazgatója, Nemcsák Károly azt mondta, átnézve a már kiadott novemberi, és készülőfélben lévő decemberi műsorukat, azt látták, hogy az a legegyszerűbb, ha a hétvégi időpontokat célozzák meg, és ezeken a napokon játszanak majd kizárólag.

Ez az egyik rezsicsökkentő intézkedésük, mivel a hét többi napján így nem kell felfűteni az épületet. Nemcsák Károly azt nem tudta megmondani, meddig tart nálunk ez az intézkedés.

A Vígszínházban eközben a próbákon csak munkafényt használnak, és közben megmérték, hogy a telt ház plusz két fokot jelent a nézőtéren. A Vígszínházban nyolcszorosára emelkedett a rezsiszámla.

A Centrál Színháznál a korábbi négyszeresére emelkedett a rezsi. Eddig gázzal fűtöttek, most azt tervezik, a nagyteremben klímát szerelnek fel, ez azonban sok tízmillió forintba kerül majd. Puskás Tamás igazgató úgy fogalmazott: ez “eszi” a jövőjüket.

Kapcsolódó
Beül-e a színházba a néző, miután megkapta a gázszámláját?
Rezsirobbanás, elszálló költségek, a kultúra fontossága válság idején – az előttünk álló tél kihívásairól kérdeztük a színházakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik