Kultúra

Nagyon olcsón lehet mozizni: ma indul a Cinema City Filmünnep

Cinema City
Cinema City

Ma indul a Cinema City Filmünnepe, amelynek keretein belül november 3-tól november 6-ig minden fővárosi és vidéki moziban 1100 forintért lehet 2D-filmre jegyet váltani, de a 3D és az IMAX 3D vetítések is csak 1300 forintba, plusz a szemüveg árába kerülnek.

A kedvezményes jegyárak mellett több, a Nemzeti Filmintézet támogatásával létrejött filmhez is közönségtalálkozót szerveznek, így a Blokád, a Hétköznapi kudarcok, a Veszélyes lehet a fagyi és A játszma alkotóival is találkozhat a közönség.

A Filmünnepen összesen több mint negyven film közül választhatnak a nézők, a filmklubok, kerekasztal-beszélgetések és közönségtalálkozók mellett pedig országszerte mozis kvízjátékban is tesztelhetik tudásukat a nézők.

Kedvezményesek az ún. prémium formátumok is, így nem csak a már említett IMAX, de a 270 fokban vetítő ScreenX, a környezeti hatásokat, így mozgást, illatokat, akár esőt vagy havat is imitáló 4DX és a VIP mozizás is olcsóbb most. ScreenX vetítésre 1660, 4DX-re 2100, VIP mozizásra pedig 2D-ben 6950, 3D-ben pedig 7250 forint a jegy.

A Filmünneppel egy olyan mozis év zárásához közelítünk, amit főként a pandémia alatti filmgyártás elmaradása és a bemutatók elhalasztásai befolyásoltak. A jegyeladási számok már közelítenek a 2019-es referencia-szinthez, a nézők elkezdtek visszatalálni a mozikhoz. Novembertől egy olyan új időszámítás indul, ami egészen 2023-ig a hollywoodi nagy közönségsikerekről szól majd

– mondta el Buda Andrea, a Cinema City PR- és marketing igazgatója megemlítve néhányat a közeljövőben érkező fontos címek közül, mint a Fekete Párduc 2., az Avatar – A víz útja, A Hangya és a Darázs: Quantumania, A kis hableány, az Indiana Jones 5, a Mission: Impossible – Leszámolás, a Marvelek, a Halálos iramban 10, az Oppenheimer vagy az Aquaman és az Elveszett királyság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik