Kultúra

Tarantino szerint nem igaz, hogy Kanye Westtől lopták a Django ötletét

ALBERTO PIZZOLI / AFP
ALBERTO PIZZOLI / AFP
De valóban beszélgettek egy klipről, amelyben West rabszolgát alakított volna.

Kanye West – avagy tavaly felvett nevén: Ye – az elmúlt hetekben botrányos megszólalásaival hívta fel magára a figyelmet, ezek közül még a szelídebbek közé tartozott, mikor egy interjúban azzal vádolta meg Quentin Tarantinót és Jamie Foxx-ot, hogy tőle lopták 2012-es filmjük, a Django elszabadul alapötletét. A rapper szerint akkor vezette elő ezt az ötletet a rendezőnek, amikor 2005-ös Gold Digger című dalához dolgoztak egy klipen, amelyben Foxx is szerepelt, de végül egy másik koncepció mentén készült el.

A meredeknek tűnő vádról magát Tarantinót is megkérdezték, amikor Jimmy Kimmel talk show-jában járt. Szerinte egyáltalán nem igaz, hogy Kanye West jött elő a Django ötletével, és tőle lopták volna el. Valóban volt egy találkozójuk a rapperrel, amikor a The College Dropout című debütalbumának dalaihoz akart komplett filmeket forgatni, amivel különböző rendezőket keresett meg.

Ez jó apropó volt arra, hogy találkozzunk, és nagyszerű időt töltöttünk együtt. És volt egy klipötlete, talán tényleg a Gold Diggerhez, amiben ő egy rabszolgát játszott volna. Az egész erről a rabszolga narratíváról szólt volna, amiben ő rabszolgaként énekli a dalt. Nagyon vicces volt. Tényleg nagyon, nagyon vicces ötlet volt. (…) Mint egy hatalmas musical. Sajnálom, hogy nem csinálta meg végül, mert állati menő lett volna. Mindenesetre erre az esetre utal szerintem

– mondta Tarantino.

Westnek amúgy nagyobb gondjai is akadnak most a Django-ügynél, hiszen antiszemita megjegyzései hatalmas botrányt kavartak, az Adidas a napokban bontott szerződést a zenésszel.

Kapcsolódó
Az Adidas is ejtette Kanye Westet
West megjegyzései és tettei elfogadhatatlanok, gyűlöletkeltőek és veszélyesek voltak, és sértik a vállalat sokszínűségre és befogadásra, kölcsönös tiszteletre és tisztességre vonatkozó értékeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik