Kultúra

Scorsese részvételével sorozat lesz a New York bandáiból

MIRAMAX / INITIAL ENTERTAINMENT / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
MIRAMAX / INITIAL ENTERTAINMENT / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP

A Miramax Television nagyszabású sorozatot tervez a New York bandái című film alapján, amely Herbert Asbury 1927-es The Gangs of New York című tényregényén alapult, és a Deadline szerint hamarosan a prémium/streaming piacra kerül. Az Oscar-díjas Martin Scorsese, aki a könyv 2002-es játékfilm-adaptációját rendezte, a sorozat producere és az első két epizód rendezője lenne.

A Brett Leonard (Shantaram) által írt drámáról egyelőre nem tudni részleteket, de a hírek szerint a történet újragondolásáról van szó, új szereplőkkel, akik nem szerepeltek a Leonardo DiCaprio, Daniel Day-Lewis és Cameron Diaz főszereplésével készült filmben.

Asbury könyve részletesen bemutatja a rivális bandák közötti összecsapásokat New Yorkban az 1800-as évek közepén és végén, az olasz-amerikai maffia 1920-as évekbeli szesztilalom alatti uralmát megelőzően. Ez utóbbi időszak volt a témája az HBO Boardwalk Empire című drámájának, amelynek Scorsese volt a producere, és a pilot epizód rendezéséért Emmy-díjat nyert. Scorsese következő filmjét, a Megfojtott virágokat a tervek szerint egyébként a jövő évi cannes-i fesztiválon mutatják majd be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik