Kultúra

Jövő nyáron jön az Elveszett próféciák második évada

Amazon Prime Video
Amazon Prime Video
Rövidesen a furcsa párost alkotó angyal és démon, Azirafael és Crowley újabb kalandjait követhetjük majd végig.

Azirafael, az angyal és Crowley, a démon áll a világ egyik legismertebb fantasy-írója, Terry Pratchett és Neil Gaiman pillanatok alatt kultstátuszig emelkedő közös regénye, az Elveszett próféciák (Good Omens) középpontjában, akik annak ellenére, hogy ellenkező pólust képviselnek, az Antikrisztus érkezésének apropóján mégis összefognak, hogy megtalálják a kisgyereket, és megállítsák a nyilvánvalóan a világ elpusztulásával járó háborút.

A regényből 2019-ben, az Amazonnál készült el a sorozatadaptáció, aminek forgatókönyve felett maga Naiman őrködött, így az eredmény maximálisan hozta a rajongók elvárásait:

Az Amazon Prime Video most hivatalosan is bejelentette a második évad érkezését, ami

valamikor 2023 nyarán jelenik majd meg a szolgáltató kínálatában

írja a Collider.

A történet részleteiről egyelőre semmit sem lehet tudni, az azonban biztos, hogy Martin Sheen és David Tennant mellett Maggie Service, Nina Sosanya, és Miranda Richardson is visszatér – a lemezboltos Maggie-t, a kávézótulajdonos Ninát, illetve egy démont játszanak majd –, sőt, egy új érkező is lesz: Quelin Sepulveda, aki egy hatszáz évnyi mennybeli irodai munka után a földre küldött angyal, Muriel bőrébe bújik.

Az Úr és Lucifer hangjai – Frances McDormand és Benedict Cumberbatch – az új évadban nem lesznek hallhatók, így a két főszereplő talán nem sodorja majd apokalipszis-közeli állapotba a világot –, az azonban biztos, hogy a sztori így sem lesz túl egyszerű.

Collider

A New York-i Comic Conon a Collider egy exkluzív előzetest is látott: a Nina kávézójában, a Give Me Coffee or Give Me Death-ben (Adj kávét, vagy ölj meg) induló jelenetben a szerelmi életéről a tulajdonosnak mesélő Mrs. Sandwichet látjuk, akinek mondandójára a nő egy idő után már egyáltalán nem figyel, hiszen az ablakon át meglátja az utcán hófehérben sétáló, majd Azirafael boltjába bekopogó Murielt.

Az angyalnak meglepő módon fogalma sincs arról, hogy nem egy emberrel áll szemben, így leülteti, majd teával kínálja, az érkező azonban egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy a teafogyasztás egy egyszerű szokás, és a csészét sem igazán tuja megfogni. A furcsa képet Crowley érkezése szakítja meg, aki egy dobozban ücsörgő művirággal érkezik, és érzi, hogy valami nincs rendben, így Azirafaellel elvonulnak egy hátsó szobába, hogy megbeszéljék a helyzetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik