Kultúra

Szörényi Levente Bródy Jánosról: „Barátok sosem voltunk”

Olajos Piroska
Olajos Piroska

Bródy Jánoshoz fűződő, rengetegszer emlegetett viszonyáról is beszél Szörényi Levente egy friss interjúban. Arra a kérdésére, hogy szoktak-e találkozni, így felel a Bors újságírójának:

Hogyne! Három héttel ezelőtt éppen a Fehérvári úti Illés-klubban ültünk, ami negyedévenként teltházzal működik. A zenekarból már csak hárman maradtunk, a leggyakrabban én megyek le, Szabolcs testvérem ritkábban. Ezúttal János is megjelent. Biztos rájött arra, hogy van közös múltunk…

Majd hozzáteszi, barátok ugyan sosem voltak Bródyval, de nem is utálták egymást.

Az interjú elején Szörényi hosszan beszél róla, hogyan műveli a szőlőjét a Balaton-felvidéken, később pedig szóba kerülnek az unokái is. Arra a kérdésre, írna-e még rockoperát, azt feleli:

Minek? Szereztem eleget. Kőműves Kelemen, Fehér Anna, A Kiátkozott, az Atilla, a Veled, Uram, az István, a király, és az Árpád népe után nem gondolom, hogy újabbra lenne szükség. A meglevőket kellene játszani, de nincs az a pénz.

Az István, a királyról azt mondja, szerinte ő és Bródy „már nem fognak élni, amikor a darabot még mindig előveszik”. Hozzáteszi, rockoperái közül ő az Árpád népét szereti a legjobban, mert azt tartja a legkidolgozottabbnak zenedramaturgiai szempontból.

Bródy és Szörényi konfliktusát néhány éve alapos, kétrészes cikksorozatban mutattuk be:

Kapcsolódó
Nagyon távol vagy már, azt hiszem – így hasította szét a Szörényi-Bródy párost a rendszerváltás
Bródy János és Szörényi Levente kilencvenes évek elején kialakult viszálya emblematikus példája annak, hogy a demokrácia szabad levegője adott esetben milyen mérgezően tudott hatni az emberi kapcsolatokra.
Kapcsolódó
Ne tarts a hiénákkal – így hasította szét a Szörényi-Bródy párost a rendszerváltás, 2. rész
Mikor gondolta úgy Bródy János, hogy nincs többé miről beszélnie Szörényi Leventével? Hogyan osztotta ki őt volt szerzőtársa egy sorosozós levélben? És hogyan találtak újra egymásra a válogatott szidalmak után?

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik