Kultúra

Jared Leto Karl Lagerfeldről készít filmet

AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
AMY SUSSMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP

A Gucci-ház után Jared Leto egy újabb divatházas filmben tűnhet fel, bejelentették ugyanis, hogy produkciós cégével filmet készítenek a 2019-ben elhunyt Karl Lagerfeldről. Az Oscar-díjas színész a produceri feladatok mellett szerepelni is fog a filmben, ám azt, hogy ő formálja-e meg Lagerfeldet, egyelőre nem hozták nyilvánosságra – írja a Deadline.

A projekthez olyan emberek is csatlakoztak executive producerként, akik évtizedeken át dolgoztak Lagerfelddel: Caroline Lebar, aki 35 éven át volt a kommunikációs tanácsadója, Pier Paolo Righi, a Lagerfeld márka egykori ügyvezető igazgatója, vagy Sébastien Jondeau, aki húsz éven át volt a divattervező személyi titkára és testőre.

Karl mindig is inspiráció volt számomra. Egy igazi polihisztor volt, művész, újító, vezető, de ami a legfontosabb: egy kedves ember. Amikor leültünk a Lagerfeld-csapattal, azonnal egy hullámhosszra kerültünk azzal kapcsolatban, hogy egy tiszteletteljes ódát akarunk csinálni Karlról, miközben művészi szempontból is kitoljuk a határokat addig, ameddig az életrajzi film műfaja engedi

– nyilatkozta Leto a projektről.

A filmről egyelőre annyit tudni, hogy még nagyon kezdeti fázisban van, a producerek jelenleg filmkészítőkkel egyeztetnek. A történet Lagerfeld fontos kapcsolatai körül forog majd, ám többet nem árultak el a lapnak a készítők.

A Chanel kreatív igazgatója és tervezője 2019 februárjában 85 éves korában halt meg néhány hét betegség után.

Kapcsolódó
Diana hercegnétől Melania Trumpig - így öltöztette az elitet Karl Lagerfeld
A teljesség igénye nélkül összeválogattunk néhányat a 85 éves korában meghalt Karl Lagerfeld legizgalmasabb ruhakölteményeiből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik