VALERIE MACON / AFP
Kultúra

Christian Bale kevesebbet keresett az Amerikai pszichóval, mint a film sminkesei

A legális keretek közt még éppen hogy elfogadható legalacsonyabb bért kapta Christian Bale az Amerikai pszichóban nyújtott alakításáért. Az azóta már Oscar-díjas színész a GQ-nak adott interjújában árulta el, hogy a ma már élete egyik legnagyobb szerepének tartott Patric Bateman karaktere nagyon nehezen megszerzett munka volt a számára. Hiába színészkedett gyerekkora óta, a film előtt még nem volt igazán befutott színész, sőt, anyagi nehézségei voltak, édesapjával és testvérével lakott együtt, ráadásul behajtók akarták elvinni a fejük felől a házat. Tudta, hogy pénzt kell keresnie, ám az áhított film producerei kikötötték, hogy a lehető legalacsonyabb összeget kapja, amelyet még legálisan fizethetnek neki.

Senki sem akarta, hogy én játsszam, kivéve a rendezőt. Szóval azt mondták, hogy csak abban az esetben kapom meg a szerepet, ha a lehető legkevesebb pénzért vállalom.

A színész azt is hozzátette, hogy esélyei akkor ugrottak meg, amikor kiderült, az eredetileg a szerepre kinézett Leonardo DiCaprio nem vállalta a filmet. Bale számára a Bret Easton Ellis-adaptáció azonban igazi álomszerep volt, így még a pocsék fizetés ellenére is elvállalta.

Emlékszem, a sminkszobában ültem, és a sminkesek rajtam nevettek, mert még ők is több pénzt kaptak, mint én.

DiCapriónak egyébként hálás, az interjúban konkrétan neki is köszöni a karrierjét, mivel azt tapasztalta, hogy a legnagyobb szerepeket neki ajánlják fel, és mások csak akkor rúghatnak labdába, ha ő nem vállalja el.

Ajánlott videó