Kultúra ismeretlen budapest

Egy helyi védettségű mátyásföldi nyaralót is kiürítenek a Posta októberi bezárási hullámában

Google Street View
Google Street View
Nem tudni, hogy milyen jövő vár majd a mátyásföldi villára.

Október hetedikén, pénteken harmincöt budapesti postahivatal zárja be a kapuit – jelentette be a Magyar Posta, ami a változást az alacsony forgalommal, illetve az energiaválsággal magyarázta.

Így a kötelező hatvanhat helyett még mindig száztizenkét postahivatal áll majd rendelkezésre – írja a cég, a bezáró helyiségek listáját azonban nem tette közzé.

Olvasónk jelzése alapján ennek a sornak része lesz majd

a XVI. kerület századfordulós nyaraló- és villatelepe, Ómátyásföld postahivatala is, ami környezete, illetve a szomszédos Mátyás király tér fontos, kerületi védettséget élvező eleme.

Google Street View

Az építtető család neve miatt hosszú időn át Kaczvinszky-nyaralóként említett, saroktelken álló épület jövője nem ismert, így kérdéseinkkel a Magyar Postához fordultunk, válaszukat pedig természetesen új cikkben tesszük majd közzé.

A földszintes, bejáratát saroktornya alatt rejtő nyaralóépület védettségét karakteres tornya, illetve ma is századfordulós képét őrző tömegformája indokolja, de kovácsoltvas ablakkosarai, rácsai, illetve korlátai is figyelemreméltók.

A kerületi épített örökség leltára szerint a ház képét csak a közelmúltban megjelent, az akadálymentesítést szolgáló rámpa rontja, aminek diszkrétebb elhelyezését, vagy legalább a korlátok cseréjét javasolják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik