Kultúra

Jeffrey Dahmer sztorija máris az év egyik legnézettebb Netflix-sorozata

Netflix
Netflix

Hatalmas érdeklődést váltott ki a Netflixen a múlt héten bemutatott Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című true crime sorozat, amely a 70-es évek végétől a 90-es évek elejéig 17 embert megölt sorozatgyilkos gyomorforgató történetét mutatja be. A Netflix most közzétette a nézettségi adatokat, melyek szerint a sorozatot a szeptember 21-i indulás óta 196,2 millióan nézték meg.

Ezekkel a számokkal a Netflix legnézettebb sorozatai közé került, amióta 2021 júniusában megváltoztatta a nézettségi adatok közlésének módját.

Csak a Squid Game, a szintén koreai Mindannyian halottak vagyunk, a Stranger Things negyedik évada és a Bridgerton második évada előzte meg ebben az időszakban, és a Dahmer-sorozat olyan sorozatokat is megelőzött, mint az Inventing Anna, amely 195,97 millió nézővel nyitott, vagy a Te harmadik évada, amely 179 milliós nézettséget ért el.

A tíz részes sorozat atyja Ryan Murphy, aki az American Horror Story és az American Crime Story sorozatokat is jegyzi, és 2018 elején szerződött a Netflixhez. Bár a Deadline megjegyzi, hogy Murphy korábbi sorozatai 2021 júniusa előtt indultak, ezért nehéz összehasonlítani a nézettségüket a Dahmerrel, elég valószínű, hogy az utóbbit jóval többen nézték, mint Murphy korábbi sorozatait, így A politikust, a Hollywoodot, a Ratchedet és a Halstont. A sorozatról itt olvasható kritikánk.

Kapcsolódó
Jeffrey Dahmer: Embereket oldott fel savban, ehhez képest a rendőrök kísérték vissza hozzá az egyik áldozatát
Jeffrey Dahmer története nem csak amiatt rettenetes, mert szeretői fejét a hűtőben tartotta – néha evett is belőlük –, hanem mert a rendőrségnek ez a sokadik figyelmeztetés után sem tűnt fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik