Kultúra

Ceausescu kémfőnökéről készít román-magyar sorozatot az HBO Max

Ahogy azt a nyáron megírtuk, az HBO leállítja a tartalomgyártást Európa nagy részén, így Magyarországon és a teljes kelet-közép-európai régióban is. Vannak azonban még olyan projektek, melyeket még korábban elindítottak, és ezeket le is forgatják: ilyen a Spy/Master című sorozat, mely egy hidegháborús időszakban játszódó kémdráma-sorozat lesz. Az egyik legelismertebb román színész, Alec Secăreanu főszereplésével készülő sorozat egy kitalált karakter, Victor Godeanu életének sorsdöntő hetét mutatja be: Godeanu – akit Nicolae Ceausescu egykori kémfőnökéről, az Amerikába dezertált Ion Mihai Pacepáról mintáztak – ugyan a román diktátor jobbkeze, de valójában kettős ügynök, és lelepleződése miatt menekülnie kell.

A román-magyar koprodukcióban készülő sorozat egyik producere, Ioanina Pavel az alábbiakat mondta a készülő sorozatról:

Bár a múltban játszódik, reméljük, hogy ez a sorozat a mai nézők számára is vonzó lesz, akár érdekli őket a politika, akár csak egy okos, elegáns, szórakoztató utazásra vágynak.

Jonathan Young vezető producer pedig így mutatta be a készülő projektet:

A Spy/Master jelenleg a legnemzetközibb tartalmunk. Többnyire angol dialógus lesz benne, igazi »East meets West« produkció a tartalomtól, az alkotókon át a díszletig. Míg a zsáner ismerős, a szereplők és a dilemmáig váratlanok és újak.

A sorozatot jelenleg is forgatják, a premier időpontja még nem ismert, írja a Kreatív.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik