Kultúra

Egypetéjű ikrek bonyolult kapcsolatát dolgozza fel Szilágyi Fanni első mozifilmje, a Veszélyes lehet a fagyi

Veszélyes lehet a fagyi / Mozinet
Veszélyes lehet a fagyi / Mozinet
A november közepén érkező film előzetese a 24.hu-n látható először.

Szilágyi Fanni korábbi kisfilmjeivel (A kamaszkor vége, A csatárnő bal lába életveszélyes, Minden vonal) már bebizonyította, hogy érzékenyen tudja feltenni a nehéz kérdéseket is, ezt a szemléletmódot pedig rövidesen első nagyjátékfilmje, a humort és varázslatot sem nélkülöző Veszélyes lehet a fagyi viszi majd tovább.

A sillabusz szerint a történet központjában álló egypetéjű ikerpár egyik tagja, Adél radiológusként dolgozik egy magyar közkórházban, testvére, Éva (mindkettejüket Stork Natasa játssza) pedig jó anyagi körülmények között neveli pár hónapos kisfiát vállalkozó férje oldalán. Különböző nézőpontból látják egymás életét, az egyértelmű külső hasonlóságok ellenére pedig magukat és egymást is máshogyan látják:

mindkettejüknek a másik élete tűnik könnyebbnek és jobbnak.

 

Ebbe a konfliktusokkal terhelt kapcsolatba Ákos (Patkós Márton) színrelépése hoz váratlan fordulatot: elsőre úgy tűnik, hogy a férfi mélyíti a távolságot az ikrek között, azonban éppen az ő hatására kezdenek el újra egymásra figyelni.

A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült, november 17-én a magyar mozikban is bemutatkozó film előzetese itt, a 24.hu-n látható először:

A kilencven perces, megszületésében Pataki Ági és Kenesei Edina producerek által segített film forgatókönyvét Lányi Zsófi írta, a fényképezésért Szilágyi Gábor, a vágásért Ördög Zsófia, a zenéért pedig Kalotás Csaba felel.

A Mozinet forgalmazásában a moziba kerülő film főbb szerepeiben Stork Natasa és Patkós Márton mellett Szabó Máté, Csikász Ágnes, illetve Bódy Magdi tűnnek majd fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik