Kultúra

Felújítják a Hollywood-feliratot Los Angelesben

TAYFUN COSKUN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP
TAYFUN COSKUN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Nyolchetes renoválás vár a filmipar és Los Angeles szimbólumára, a Hollywood-feliratra. Az ikonikus látnivaló jövőre lesz százéves, ennek apropójából pofozzák ki kicsit – írja a Deadline.

A felújítás szeptember 19-én kezdődik, és a tervek szerint időjárástól függően nagyjából nyolc hetet vesz igénybe, amely során egy tízfős brigád esik majd neki a látványosságnak. A tizenhárom méteres betűket előbb lemossák, majd többször átfestik. Ehhez összesen 1500 liter festéket használnak majd fel, fedőrétegként egy olyan speciális anyagot, amely taszítja a vizet, a koszt és a penészt is. A felirat utoljára tíz éve, kilencvenedik születésnapja előtt részesült ilyen gondoskodásban, akkor környezetbarát latex festékréteggel mázolták le. A felújítást online is lehet követni, hiszen egy webkamera a nap 24 órájában közvetíti a feliratot, így szeptember 19-től kezdődve élőben lehet figyelni a megújulást.

A majdnem százéves felirat múltjáról és jelenéről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Rohadó fagerendák hirdették az álomgyár csillogását, most a Super Bowl-győzelmet ünnepli a Hollywood-felirat
Hirdetőtáblaként indult, Hugh Hefner Hollywood Eiffel-tornyának nevezte, mégis a gerillaakciók miatt kapja a legtöbb hírverést Los Angeles leggyakrabban fotózott látványossága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik