Kultúra

George R. R. Martin minimum tíz évadot akart a Trónok harcából, de nem hallgattak rá

Image Press Agency / NurPhoto / AFP
Image Press Agency / NurPhoto / AFP

George R. R. Martin, A Trónok harca alapjául szolgáló regények szerzője a Wall Street Journalnek adott interjújában panaszolta el, hogy nem kapott elég beleszólást a sorozatfeldolgozásba, főként azt sajnálja, hogy az HBO nem hagyott elég időt a történet kidolgozására.

Azt mondtam, legalább tíz évadnak kell lennie, talán tizenkettőnek vagy tizenháromnak. Azt a csatát elvesztettem. Nem tettem hozzá sokat az utolsó évadokhoz, kivéve, hogy én találtam ki a történetet és a karaktereket. Azt gondolom, most sokkal nagyobb befolyásom van, mint az eredeti sorozatnál

– mondta Martin a napokban debütált előzménysorozatra, a Sárkányok házára célozva, amelynek a fejlesztésében már nyakig benne van. Olyannyira, hogy az „öt pitch csatája”-ként is emlegetett sorozatötlet-versenyben, amelyben az HBO a Trónok harca folytatásának kiindulópontját kereste, vele konzultált az öt alkotócsapat.

Olyan volt, mintha az NFL-ben én lennék az összes csapat edzője. Érzelmileg elég furcsa élmény volt

– emlékezett a szerző. A folytatás fejlesztéséről és egy rengeteg pénzből elkészült, fiókba dugott pilotról itt írtunk, a Sárkányok háza kritikáját pedig itt lehet elolvasni.

Kapcsolódó
A Sárkányok háza kevesebb szexszel, több vérfertőzéssel, és tucatnyi sárkánnyal ígér rá a Trónok harcára
Sokat ígér a Trónok harca-előzménysorozat. A Sárkányok háza minden logikus indok mentén nagyobbra kell nőjön a nagy elődnél, de vajon bejön-e a csatorna számítása? Az HBO Max megküzdött a sorozatért, amely most már tényleg mindjárt megérkezik. Nézzük, hogyan jutottak el idáig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik