Kultúra

Közel tízmillióan nézték meg, ezzel a Sárkányok háza nyitóepizódja az HBO eddigi legsikeresebb premierje

HBO
HBO

9,99 millió nézőt ültetett a képernyők elé a Sárkányok háza nyitóepizódja a premier napján, jelentette be a Warner hangsúlyozva, hogy ezzel a Trónok harca előzménytörténete a legsikeresebb premier az HBO történetében, ide számítva a streamingkorszak előtti időszakot is. Ebben a majd’ tízmilliós nézőszámban benne vannak a klasszikus tévécsatornás nézők és a premiernapon az HBO Maxon streamelők is.

A Trónok harca az HBO valaha volt legsikeresebb sorozata volt, így nem meglepő, hogy az előzménytörténet Sárkányok háza kapcsán sem spóroltak a puskaporral nemcsak a sorozat tálalása terén, de marketingben sem. Bejött a dolog: a Sárkányok háza nyitóepizódja jócskán megelőzte a Trónok harca első részének nézőszámát: azt 4,2 millióan látták annak idején 2011-ben. A két szám persze nem hasonlítható össze reálisan, hiszen 2011-ben még nem streamelt a csatorna, és a sorozat sem volt annyira beharangozva, mint most a Sárkányok háza volt.

A remekül sikerült sorozat tető alá hozása nem volt egyszerű történet, itt írtunk erről.

Kapcsolódó
A Sárkányok háza kevesebb szexszel, több vérfertőzéssel, és tucatnyi sárkánnyal ígér rá a Trónok harcára
Sokat ígér a Trónok harca-előzménysorozat. A Sárkányok háza minden logikus indok mentén nagyobbra kell nőjön a nagy elődnél, de vajon bejön-e a csatorna számítása? Az HBO Max megküzdött a sorozatért, amely most már tényleg mindjárt megérkezik. Nézzük, hogyan jutottak el idáig.

https://www.youtube.com/watch?v=JOXj6CHQPYI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik