Kultúra

Mads Mikkelsen szerint Johnny Depp a Legendás állatokba is visszatérhet a győztes per után

ELVIS BARUKCIC / AFP
ELVIS BARUKCIC / AFP
A dán színész arról is beszélt, miért volt félelmetes átvenni Depptől Grindelwald szerepét.

Mads Mikkelsen életműdíjat, a Tiszteletbeli Szarajevói Szívet átvenni érkezett a Szarajevói Filmfesztiválra, és ha már ott volt, a közönség kérdezhetett is tőle. A Deadline tudósítása szerint szóba került a dán független filmtől kezdve a tévés munkáin és sportrajongásán keresztül Bond- és Marvel-filmeken át sok minden, egy ponton pedig arról is kérdezték, hogy milyen volt átvenni Johnny Depptől Gellert Grindelwald szerepét a Legendás állatok fantasy-franchise legújabb részében. Válaszában Mikkelsen kitért arra is, hogy van-e visszaút Deppnek a franchise-ba, miután számára kedvező ítélettel zárult az Amber Heard elleni, nagynyilvánosság előtt zajló rágalmazási pere.

Nyilván most változott a helyzet, hogy megnyerte a bírósági ügyét, így lássuk meg, hogy visszatér-e a szerepbe. Talán igen. Nagy rajongója vagyok Johnnynak. Szerintem lenyűgöző színész, és fantasztikus munkát végzett a szerepben. Ennek ellenére nem tudtam volna utánozni, mert annyira magát adta. Számomra ez alkotói öngyilkosság lett volna. Tehát valami olyasmivel kellett előállnunk, ami én vagyok, aztán hidat építettünk a kettőnk alakítása közé

– mondta Mikkelsen, hozzátéve, hogy nagyon félelmetes volt, amikor Depp helyébe kellett lépnie. Bár Depp rajongói nagyon kedvesek voltak, ugyanakkor makacsok is, és meg is tudta érteni a bánatukat. Mikkelsent megkérdezték arról is, ki a három kedvenc színésze. Eleinte ugyan vonakodott válaszolni – mondván, hogy egy ilyen válasszal három barátot és ezernyi ellenséget szerezhet – végül csak kibökte, hogy Vincent Cassellel, Robert De Niróval és Meryl Streeppel elég szívesen dolgozna együtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik