Kultúra

Emma Thompson szerint igenis fontos, hogy felügyeljék a filmes szexjeleneteket

GERALD MATZKA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
GERALD MATZKA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Emma Thompson is csatlakozott azokhoz a színésznőkhöz, akik a szexjelenetekhez felkért intimitás-koordinátorok fontosságát hangsúlyozzák. Az angol színésznő az ausztrál Fitzy and Wippa című reggeli rádióműsorban volt vendég, ahol a Guardian szerint azt mondta, a filmipar egyik legjobb újdonsága az intimitás-koordinátor, akik segítségével a színészek biztonságban érezhetik magukat a szexjelenetek forgatása közben is. Thompson szerint nem szabad legyinteni ezekre a színészek számára általában megpróbáltatásokat jelentő jelenetekre, és pláne nem szabad rá annyit mondani, hogy csak engedjék el magukat, és hagyják, hogy maguktól alakuljanak a dolgok.

Ott van egy kamera és egy komplett stáb, nem a saját hotelszobádban vagy. Közben körül vagy véve egy csomó fickóval, akik dolgokat cipelnek, szóval nem, ez nem egy túl kényelmes helyzet.

A színésznő azt is hozzátette, hogy az intimitás-koordinátorok segítségével mindig sikerül az egyébként kényes helyzetben is biztonságban éreznie magát, ennek köszönhetően képes leforgatni az ilyen jeleneteket.

A témával kapcsolatos diskurzus akkor forrósodott fel, amikor Sean Bean nemrég azt nyilatkozta, hogy szerinte semmi szükség az intimitás-koordinátorokra, akik munkájukkal épp a szexjelenetek spontaneitását teszik tönkre, azzal, hogy technikai gyakorlattá silányítják a szexjeleneteket. A színész szavai nagy felháborodást keltettek, több színésznő is reagált rá:

Kapcsolódó
"Ébresztő!" Több színésznő is bírálta Sean Bean nyilatkozatát a szexjelenetekről
Rachel Zegler és más színésznők is egészen máshogyan látják a szexjeleneteket, mint Bean.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik