Kultúra

Sean Bean szerint az intimitás-koordinátorok tönkreteszik a szexjelenetek spontaneitását

Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Frazer Harrison / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
A Trónok harca Ned Starkja szerint sokszor épp azt vágják ki a filmekből, ami a legjobban sikerült.

Sean Bean interjút adott az angol Times magazinnak, és a beszélgetésben szóba kerültek az intimitás-koordinátorok is, akiket főleg a metoo-botrányok óta alkalmaznak a forgatásokon, hogy felügyeljék a szexjeleneteket. A Gyűrűk Ura és a Trónok harca színésze szerint ezzel tönkreteszik a szexjelenetek spontaneitását, őt például megbénítja az, hogy közben valaki folyamatosan instruálja, hogy mit tegyen, hova nyúlhat és hova nem.

Szerintem a szeretők természetes viselkedését dönti romba, ha valaki technikai gyakorlattá alakítja az egészet

– mondta, összehasonlítva mostani élményeit az 1993-ban forgatott Lady Chatterley szeretője-adaptációval, amelyben Joely Richardson volt a partnere.

A Lady Chatterley spontán volt. Öröm volt forgatni. Jó volt a kémia köztünk, és tudtuk, hogy valami szokatlant teszünk. Mert ő is házas volt és én is, de követtük a történetet. Megpróbáltuk átadni az igazságát annak, amit D. H. Lawrence írt a regényben

Bean arról is beszélt, hogy most futó sorozatában, a Snowpiercer második évadában szerinte megvágtak egy szexjelenetet, ahol egy mangó segítségével kerülnek egymáshoz Lena Hall-lal. A színész úgy véli, hogy az aggodalmaskodó fejesek döntésére sokszor épp a legjobb részeket vágják ki a sorozatokból, amikor sikerül a határokat feszegetni és valami igazán kísérletit létrehozni.

Mikor az újságíró felveti, hogy az intimitás-koordinátorokat épp a színészek védelmére alkalmazzák a forgatásokon, Bean azt feleli:

Gondolom, ezt színésznője válogatja. Ő (mármint Hall – a szerk.) például a zenés kabaré világából jön, így bármire nyitott volt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik