Kultúra

„Idióta, haszontalan keselyűk” – Sylvester Stallone a Rocky-filmek producereivel háborúzik

ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Keselyű, vámpír, kígyó - Sylvester Stallone keresetlen szavakkal illette a Rocky-filmek producereit több, azóta törölt Instagram-posztban.

Sylvester Stallone többedik alkalommal akadt ki a Rocky-filmek Ivan Dragóról, Dolph Lundgren karakteréről szóló, nemrég bejelentett spinoffja kapcsán, írj a Variety. A lap által idézett, azóta alighanem a sajtófigyelem miatt törölt Instagram-posztokban Sly Irwin Winkler producerre és gyerekeire tett brutálisan éles megjegyzéseket amiatt, hogy szerinte kizsákmányolják az általa létrehozott karaktereket, mi több, korábbi posztokban Rocky vérét szívó vámpírként  és kígyóként is ábrázolta a producert.

Újabb szívtörés… most tudtam meg, hogy ez a szánalmas, 94 éves producer és az ő idióta, haszontalan keselyű gyerekei, Charles és David már megint a csontjait marcangolják egy újabb csodálatos karakternek, akit én alkottam meg anélkül, hogy nekem egyáltalán szóltak volna erről. Bocsánatot kérek a rajongóktól, soha nem akartam, hogy a Rocky karaktereit ezek a paraziták így kizsákmányolják. Mellesleg csak tiszteletet érzek Dolph iránt, de azt kívánom, bárcsak elmondta volna, hogy mi folyik a hátam mögött

– írta első posztjában ennél jóval több csupa nagybetűvel szedett résszel. Ugyan Irwin Winkler csak 91 éves, de egyértelműen rá utal a poszt, egy másikban pedig egyenesen azt írja, Winklerék tehetségtelenek és kártékonyak, akik több karriert tönkretettek már.

Stallone Winklerrel szembeni ellenérzéseiről és a Rocky jogai körüli vitákról a Variety 2019-ben írt először egy nagyobb lélegzetvételű anyagban, Winkler akkor azt mondta, meglepi Sly elégedetlensége, hisz Stallone dollártízmilliókat kapott a franchise kapcsán. Ugyanakkor Stallone nehezményezi, hogy 1%-nál is kevesebb tulajdoni részesedése van a Rockyból, amit ő talált ki, ő írt és ő volt a főszereplője is, ugyanis amikor az első film készült, akkor a szerződés alapján a jogok a producerre szálltak, Stallone elmondása szerint azért, mert ekkoriban még gyanútlan és naiv volt, most pedig hiába kéri már, hogy visszakapja a jogok egy részét, hogy a gyerekeire hagyhassa azt, Winklerék nem hajlandók erre, mondván Sly szépen keresett a filmekkel, és a szerződés teljesen tiszta.

Mint ismeretes, Stallone története a Rockyval igazi „koldusból királyfi”-eset: a forgatókönyvet egy hirtelen ihlettel, villámgyorsan írta meg, ám az olyan jól sikerült, hogy Winklerék egyből bejelentkeztek, hogy megvegyék, amibe Stallone csak azzal a feltétellel ment bele, ha ő lehet a főszereplő valamely ismertebb kollégája helyett. A film pedig óriási siker lett, Oscart kapott, Stallone egy csapásra Hollywood csúcsán találta magát annyi pénzzel, amit korábban el sem tudott képzelni. Stallone korábban azt nyilatkozta, hogy új Rocky-filmen és -előzménysorozaton dolgozik, így aztán különösen meglepő volt a hír, hogy Drago-film készül, ráadásul Stallone teljes kihagyásával. Ami egyébként magát Dolph Lundgrent is meglepte: a színész az Instagramon azt írta, hogy ő úgy tudta, kollégája is benne van producerként vagy akár színészként is a projektben, ami ráadásul még annyira gyerekcipőben jár, hogy se forgatókönyve nincs, se rendezője, semmilyen szerződés nem született az ügyben.

A következő, Stallone részvételével készült Rocky-film a már leforgott Creed III lesz, amelyben Michael B. Jordan nemcsak játszik, de a film lesz a rendezői bemutatkozása is, Stallone pedig producerként szerepel a stáblistán – egyébként a most támadott Winklerékkel együtt.  Stallone emellett színészként is sokadvirágzását tölti, produkciós cége, a Balboa Productions pedig teljesen ki van tömve munkákkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik