Kultúra

Kokaintúladagolás okozta a brit zene egyik úttörője, Jamal Edwards halálát

TOLGA AKMEN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP
TOLGA AKMEN / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Közzétették az idén februárban meghalt brit zenész és Youtube-sztár, Jamal Edwards toxikológiai vizsgálatának eredményeit, amelyből kiderült, hogy nagy valószínűséggel a túlzott kokainfogyasztás okozta a halálát – írja a BBC.

A Nyugat-Londonban tartott bírósági meghallgatáson a halottkém ismertette az elvégzett vizsgálatok eredményeit. Edwards február 21-én halt meg, halálának körülményeiről eddig szinte semmilyen információ nem szivárgott ki, csupán annyit lehetett tudni, hogy a 31 éves férfi szombat este Észak-Londonban lépett fel, vasárnap reggel már halott volt.

A meghallgatáson közzétették, hogy a toxikológiai vizsgálatok kokain által okozott mérgezést mutattak ki a testben, amely szívritmuszavarhoz vezetett, ez okozta a férfi halálát. Esélyein az is tovább rontott, hogy Edwards vérében alkohol nyomait is kimutatták.

A férfi édesanyja, a Nagy-Britanniában énekesnő-műsorvezetőként ismert Brenda Edwards nemrég megszólalt fia halálával kapcsolatban, akkor azt mondta, hogy fia rekreációs drogokat használt, vélhetően ez vezetett a szívleálláshoz.

Edwards a brit zenei élet egyik úttörőjének számított, aki fiatal kora ellenére brit számos területen volt sikeres. 2006-ben mindössze 15 évesen alapította az SBTV nevű zenei platformot. Eleinte a barátai zenélését videózta, amelyet aztán Youtube-csatornájára töltött fel, ebből nőtt ki később a platform, amelynek céja a tehetséges zenészek felkarolása volt. Többek közt olyan sztárok karrierjének beindításában játszott nagy szerepet, mint Ed Sheeran vagy Jessie J. Edwards, rendezőként is dolgozott, DJ-zett, és egy e-bookot is kiadott. 2014-ben II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címét adományozta neki zenei munkásságáért.

Kapcsolódó
Meghalt a 31 éves Youtube-sztár, a brit zene egyik úttörője, Jamal Edwards
A brit zenei élet jelentős alakja szombaton még egy klubban zenélt, a halál okairól egyelőre nincs hír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik