Kultúra

Meghalt a 31 éves Youtube-sztár, a brit zene egyik úttörője, Jamal Edwards

TOLGA AKMEN / AFP
TOLGA AKMEN / AFP
A brit zenei élet jelentős alakja szombaton még egy klubban zenélt, a halál okairól egyelőre nincs hír.

31 évesen váratlanul meghalt Jamal Edwards brit zenei producer, rendező, DJ, Youtube-sztár és az SBTV nevű platform alapítója, amely olyan előadók sikerében közreműködött, mint Ed Sheeran vagy Jessie J – írja a BBC. 

A férfi menedzsmentje megerősítette a halálhírt, ám a körülményekről egyelőre nem osztottak meg semmit, csupán annyit tudni, hogy vasárnap reggel következett be. A halálát megelőző estén Edwards Észak-Londonban DJ-zett. A zenész utolsó Instagram-posztjában három nappal halála előtt Sheerant köszöntötte születésnapján, akit a testvérének nevezett.

Edwards a brit zenei élet egyik úttörőjének számított. 2006-ben mindössze 15 évesen alapította az SBTV nevű zenei platformot. Eleinte a barátai zenélését videózta, amelyet aztán Youtube-csatornájára töltött fel, ebből nőtt ki később a platform, amelynek céja a tehetséges zenészek felkarolása volt. Többek közt olyan sztárok karrierjének beindításában játszott nagy szerepet, mint Ed Sheeran vagy Jessie J. Edwards rendezőként is dolgozott, DJ-zett, és egy e-bookot is kiadott. 2014-ben II. Erzsébet királynő a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címét adományozta neki zenei munkásságáért.

A zenésztől sorra búcsúznak pályatársai, de London polgármestere, Sadiq Khan is megemlékezett róla a brit zeneipar egyik legfényesebb csillagának nevezve Edwardsot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik