Kultúra

Odavan az internet a fotóért, amelyen Tarr Béla saját filmjeinek kalózmásolataival pózol

A Tarr Béla iránti globális rajongás új muníciót kapott a napokban, amikor előkerült egy fotó, amelyen Tarr Béla egy olyan boltban fotózkodik az eladóval, amely filmek kalózmásolatait árusítja, többek között Tarr alkotásait is. A rendező nemhogy nem tűnik dühösnek a fotón, de egyenesen saját filmjeinek másolatai mellett készült a felvétel. A Twitterre posztolt kép előterében látszik A torinói ló, az Őszi almanach, a Werckmeister harmóniák, a Kárhozat, a Családi tűzfészek és a Sátántangó borítója.

A képről készült Reddit-poszt alatti kommentekből kiderül az is, hogy a kép Limában, Peruban készült, a Polvos Azules piacon található Tienda Voyeurs nevű boltban készülhetett, alighanem 2018-ban, amikor Tarrt meghívtál a Lima Filmfesztiválra. A helyi kommentelők leírták, hogy az ilyen boltokban rendre felbukkannak híres filmrendezők, épp azért, mert tudják, hogy ezekben a régiókban a filmrajongók sok esetben csak az ilyen kalózmásolatok révén érhetnek el külföldi, fontos filmeket. A kommentelők szerint a képen szereplő boltos igazi keményvonalas cinefil,

bármikor mondhatsz olyat, hogy azt a belga filmet keresed, amiben húsz percnél felbukkan egy tarisznyarák, és ez az anyaszomorító tudni fogja, melyik filmről beszélsz

– írja egyikük. A Tarr Béláról készült fotó már két éve is futott egy kört a Facebookon, de most újra előkerült, miután valaki kiposztolta a Redditre, azóta Facebookon és Twitteren is terjed.

Kapcsolódó
Tarr Béla: Ha nem viszed vásárra a bőrödet, csak egy nevetséges pojáca vagy
Nagyon bosszantja a 65. születésnapja, és kikéri magának, hogy bárki is öregnek nézze. De vajon mit lehet tenni a kozmikus elcseszettség ellen? És lesz-e Sátántangó 2? Interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik