Kultúra

Noah Baumbach White Noise című munkája nyitja majd a Velencei Filmfesztivált

Az augusztus utolsó napján kezdődő seregszemle másfél héten át tart majd.

Noah Baumbach White Noise (Fehér zaj) című drámájával nyílik meg augusztus 31-én a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál – írja az MTI.

A rendező három éve Házassági történettel aratott sikert Velencében, majd filmje hat Oscar-jelöléséből egyet díjra is váltott. Ha minden jól alakul, akkor hasonló sors várhat a White Noise-ra is, aminek főszerepében egy Adam Driver által alakított amerikai egyetemi professzor áll.

Az életében drámai fordulatokat átélő karakter sztoriját eddigi munkáival ellentétben nem Baumbach írta, hanem fogta Don DeLillo azonos című, 1985-ben megjelent posztmodern regényét, majd a vászonra adaptálta azt.

A Greta Gerwig, Andre Benjamin, Alessandro Nivola, Jodie Turner-Smith és Don Cheadle közreműködésével, a Netflix finanszírozásában készült filmről a Velencei Filmfesztivál művészeti igazgatója, Alberto Barbera így beszélt:

Don DeLillo nagyszerű regényéből Baumbach eredeti, ambiciózus és lenyűgöző alkotást forgatott, amely drámai, ironikus, szatirikus is egyben. A film a nyolcvanas évekbeli megszállottságainkat, kétségeinket és félelmeinket vizsgálja, ugyanakkor nagyon is egyértelmű utalásokat tesz a mára.

A Velencei Filmfesztivál szervezői kedden a teljes versenyprogramot is bejelentik majd, az azonban biztos, hogy a streaming-óriás idén több filmmel is jelen lesz: Alejandro González Inárritu Bardo című munkája, illetve a Marilyn Monroe életét fiktív elemekkel megtűzdelve bemutató, a főszerepre Ana de Armas-t megnyerő Blonde (r. Andrew Dominik) is helyet kap majd a programban.

A 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált idén augusztus 31. és szeptember 10. között rendezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik