Kultúra

Napi.hu: Túl drága ajánlatok érkeztek, nem újítják fel a Pázmány egyes épületeit

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Nem építik át saját forrásból a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tervezett Szentkirályi utcai, illetve Bródy Sándor utcai épületeit, mert túl drága ajánlatok érkeztek be. A Napi.hu vette észre, hogy az egyetem az uniós közbeszerzési közlönyben tudatta a nyílt tender eredménytelenségét.

Mint a lap írja, a Bródy-projekt nevű terv alapvetően két épületet megvalósítását öleli fel. A beruházás fő eleme a Szentkirályi utca 26. szám alatt létesítendő új campus épület, mely oktatási célokra szolgálna. Ezzel párhuzamosan átépítenék a Bródy Sándor utca 15. szám alatti műemléki épületet, amely az egyetem működését támogató központi szervezeti egységek irodái számára készül. A beruházás hatókörébe a Szentkirályi utca 28-30. szám alatti oktatási épület is beletartozik.

Az ajánlatkérő közlése szerint a rendelkezésére álló anyagi fedezet összege nem elegendő a szerződés megkötéséhez, az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel sem.

Az egyetemnek ugyanis nettó 10 milliárd 986 millió forintja van erre a célra. Ezzel szemben a Laki Épületszobrász Zrt. nettó 27 milliárd 256 millió, a Vemév-Szer Építő – és Szerelőipari Kft. nettó 26 milliárd 316 millió, továbbá közös ajánlattevőként a Possibuild Építőipari és Szolgáltató Kft., a Laterex Építő Zrt., és a Garage Ingatlanfejlesztő Kft. nettó 25 milliárd 478 millió forintos ajánlatot tett.

Mint az egyetem kommunikációs osztályáról írták lapunknak, a Bródy-projekt leállításának nincs köze az állami forrásból megvalósítani tervezett Pázmány Campus projekthez, amely az ütemezésnek megfelelően halad, és jelenleg a tervezési szakaszban van. Annak terveiről korábbi cikkünkben írtunk bővebben:

Kapcsolódó
Eltűnnek a Magyar Rádió egykori épületeinek értékei, oda lesz a Pagoda, de több legendás stúdió is
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Múzeumkert mögött születő kampuszának tervei ezzel csatlakoznak az elmúlt évek egy teljes építészeti korszakot kitörlő trendjéhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik