Kultúra

Leáll az HBO Max terjeszkedése, több tervezett országban mégsem vezetik be

Gabby Jones/Bloomberg via Getty Images
Gabby Jones/Bloomberg via Getty Images

Folytatódik az HBO Max vesszőfutása: alig pár nappal az után, hogy az HBO Maxról globálisan eltávolítottak több európai, köztük magyar tartalmat, majd bejelentették, hogy a szolgáltató leállítja szinte az összes európai saját gyártását, most a TBI brit tévés lap megtudta, hogy a szolgáltatás terjeszkedése is leáll. A cég megerősítette: egy ideig a márciusi európai terjeszkedés – melynek részeként az HBO Max Magyarországra is megérkezett – volt az utolsó.

Kapcsolódó

A döntés eredményeképpen Franciaországba egy összevont streaming-szolgáltatásként érkezik meg majd a Max, több ezer órányi HBO-s és Discovery +-os tartalommal, de azt egyelőre nem közölték, hogy mikor – az eredeti tervekben 2023-as indulás szerepelt. A terjeszkedés leállítása azt is jelenti, hogy több, eredetileg betervezett országba egyelőre nem is érkezik meg a szolgáltatás: Izland, Törökország, Görögország és a Baltikum egyelőre biztosan nem kapja meg az HBO Maxot, és arról sem tudni, hogy a franciákhoz érkező kombinált szolgáltatást megkapnák.

A franciákkal kapcsolatos döntés azért meglepő, mert a régió a globális streamerek szemében az egyik legfontosabb európai célország volt, az HBO mögött álló Warner nemrégiben tucatnyi vezető beosztású új embert vett fel az országban francia nyelvű eredeti tartalmak gyártására. Ugyanakkor a franciaországi programming tervek egyelőre nem változtak, szóval jó eséllyel a kombinált szolgáltatóhoz kerülnek majd az általuk gyártott tartalmak.

A Discovery+ most egyébként is láthatóan a cég érdeklődésének homlokterébe került, Németországban és Ausztriában a múlt héten indult el a Discovery+ külön, saját streaming-szolgáltatóként, és úgy tűnik, az ottani, valamint az HBO Max-tartalmak egy helyre terelése lehet a cég új iránya.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik