Kultúra

Júliustól ismét itt forog a Dűne, fél Hollywood Budapestre érkezik

WARNER BROS. - LEGENDARY ENTERTA / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
WARNER BROS. - LEGENDARY ENTERTA / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP
Ismét indokolatlanul magas lesz az egy négyzetméterre jutó világsztárok aránya Budapesten.

Júliusban kezdődnek a Dűne 2 forgatási munkálatai, a produkció az első részhez hasonlóan ismét Magyarországra érkezik – adta hírül a Deadline.

A stáb a héten az olasz Altivole faluban kezdi meg a munkát, majd a tervek szerint július 21-én jön Budapestre. Már az első rész esetén sem lehetett panasz arra, hogy túl kevés sztár bukkan fel a filmben, de a folytatás további nagy neveket zsúfolt a stáblistára:

Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Dave Bautista, Javier Bardem, Stellan Skarsgard és Josh Brolin mellett új szereplőként feltűnik Léa Seydoux, Christopher Walken, Florence Pugh és Austin Butler is.

Az első részhez hasonlóan ezt is Denis Villeneuve rendezi, és már tervezett premierdátuma is van: 2023 november 17-én mutatják majd be. A folytatás sorsa nem volt kérdés, mivel a Dűne egyrészt letarolta a mozikat – több mint 400 millió dollárt hozott világszerte –, másrészt az Oscaron is szerették, hat aranyszobrot zsebelt be, köztük a film magyar látványtervezőjét, Sipos Zsuzsannát is díjazták.

Kapcsolódó
Az új Dűne megváltója a tízezres évek Greta Thunbergje
Mit jelent a Megváltó története a messzi jövőben? És mit jelent 2021-ben? Az első kérdést teszi fel Frank Herbert klasszikus regénye, a másodikat Denis Villeneuve idei filmadaptációja. Kritika a Dűnéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik